تاریخ فارسی
history.wikibix.ir

انشا در مورد دفاع از وطن

نویسنده : رضا قربانی | زمان انتشار : 09 بهمن 1400 ساعت 23:21

انشا درباره شیوه ی دفاع از میهن در زمان گذشته و امروز را با ذکر شباهت میهن پرستی و غیرت و تفاوت نوع مبارزه باید نوشت و به این طریق آن را با ارزش‌های وطن دوستی شاخ و برگ داد.

ستاره | سرویس سرگرمی - نوشتن انشا درباره شیوه ی دفاع از میهن در زمان گذشته و امروز کار آسانی نیست. باید شکل دفاع از ایران و نوع تهاجم‌های صورت گرفته بر کشور را بشناسیم و لزوم پایداری فرهنگی را نشان دهیم.

انشا درباره شیوه ی دفاع از میهن در زمان گذشته و امروز با حس میهن دوستی و ابزار دفاعی کشور آمیخته شده است. شاید روح وطن‌دوستی و حراست از خاک ایران‌زمین فرقی نکرده باشد، اما ابزار جنگی و روش دفاعی به‌حتم از گذشته تا به امروز متحول شده است.

انشا درباره شیوه ی دفاع از میهن در زمان گذشته و امروز

انشا اول: فکر کردن به تفاوت‌های جنگ در گذشته و امروز

بند مقدمه (زمینه سازی)

معلممان از ما خواسته تا درباره شیوه‌ی دفاع از میهن در زمان گذشته و امروز، انشا بنویسیم. من می‌دانم که در زمان‌های گذشته شیوه دفاع از میهن با امروز تفاوت‌هایی داشته است. در گذشته‌ها برای دفاع از وطن و قلمرویی که در آن به سر می‌بردند، معمولا با کشورهای دیگر جنگ می‌کردند. آن روزهایی که پادشاهان سلسله‌های مختلف در کشور ما حکومت می‌کردند، مجبور بودند برای این که از سرزمین دفاع کنند همیشه سربازهایی را پرورش بدهند و یک لشکر بزرگ بسازند تا اگر روزی کسانی قصد حمله به کشور را داشتند، با آن‌ها بجنگند.

بندهای بدنه (متن نوشته)

سلاح‌های جنگی و دفاعی هم در گذشته با امروز فرق داشت. آن زمان‌ها از زره و کلاهخود و شمشیر استفاده می‌شد و عده‌ای سوار بر اسب و عده‌ای دیگر، پیاده می‌جنگیدند و از ورود غریبه‌ها به خاک وطن جلوگیری می‌کردند. این جنگ‌ها خسارات جانی و مالی زیادی داشت. ممکن بود حتی سال‌ها طول بکشد تا لشکریان برای جنگ آماده شوند، به محل مورد نظر بروند و در چند مرحله بجنگند و غنیمت‌های جنگی را جمع کنند. در نهایت با شکست روبرو بشوند و یا با پیروزی به کشور خود برگردند.

اما امروزه جنگ کردن شیوه متفاوتی دارد. دیگر برای دفاع از میهن حتما لازم نیست که بخواهیم وارد جنگ‎‌هایی بشویم که در آن ‌دو لشکر به جنگ رو در روی یکدیگر بروند. امروز مردم سرزمین‌های مختلف با روش‌های دیگری از کشور خود دفاع می‌کنند و خبری هم از شمشیر و نیزه و لباس جنگی نیست.

اگر بخواهم دلیل دفاع از میهن را چه در گذشته و چه در امروز با هم مقایسه کنم، باید بگویم که دفاع در گذشته و امروز شباهت‌هایی با هم دارد. همه مردم جهان کشور خود را دوست دارند و از وقتی به دنیا می‌آیند یاد می‌گیرند که وطن پرست باشند. به کشور خود احترام بگذارند و از آن در مقابل دشمنان مختلف حفاظت کنند. در گذشته هم همین طور بود و دلیلش این است که همه زادگاه خود را دوست دارند و نمی‌خواهند که بیگانگان به خاک آن‌ها تجاوز کنند. پس باید بگویم شباهتی که در دفاع از میهن در گذشته و امروز وجود دارد این است که همه مردم در کشورها و سرزمین‌های مختلف، دلشان می‌خواهد که کشورشان به دست خود آن‌ها اداره شودو و نمی‌خواهند که کسی به قلمروی آن‌ها بی‌احترامی کند و به آن وارد شود. برای همین هم با تمام وجود با دشمن می‌جنگند و حتی در این راه کشته می‌شوند.

علت این دفاع در گذشته به جا ماندن یک حکومت در یک سرزمین بود و اکنون هم باید از میهن دفاع کنیم که نام کشورمان زنده بماند و بتوانیم قلمرو و فرهنگ خودمان را داشته باشیم. اما دفاع از میهن امروزه  برتری‌هایی نسبت به گذشته دارد. درست است که هر دو دفاع زیبا و مقدس بوده و هست و این در گذشته و امروز با هم فرقی ندارد؛ اما به نظر من دفاع کردن از کشور امروز سخت‌تر از دیروز است و ما مجبوریم بیشتر مراقب کشور خودمان باشیم. چون امروز روش‌های جنگ و تجاوز به کشور، بیشتر به طریق تغییر دادن فکر آدم‌های آن کشور است؛ نه فقط گرفتن و اشغال کردن محدوده کشورشان. دشمن‌ها می‌توانند با تبلیغ‌های مختلف و کارهای گوناگون، فکر مردم یک کشور را مشغول کنند و آن‌ها را از دفاع کردن از کشورشان باز دارند.

بند نتیجه (جمع بندی)

در گذشته بزرگان حکومت می‌فهمیدند که قرار است به کشورشان حمله بشود و سربازان خود را برای جنگ آماده می‌کردند و آن‌ها هم با همه توانشان می‌جنگیدند، اما امروز مردم خود می‌توانند بفهمند که چه کشوری قصد حمله کردن به فکر و عقیده و فرهنگ آن‌ها را دارد و می‌توانند با او به شیوه دیگری مبارزه کنند. پس باید بگویم که اگر در گذشته با شمشیر از کشورمان دفاع می‌کردیم، امروز باید با هوش از آن دفاع کنیم و به فرهنگ کشور خود وفادار باشیم و با دیدن تبلیغات دشمن دست از دفاع از کشور خود بر نداریم.

جالب است بخوانید: شرح حال یا خاطره کسانی که در راه دفاع از میهن فداکاری کردند

انشا دوم: خاطره‌ای از سخنرانی مدیر مدرسه در صف

بند مقدمه (زمینه سازی)

برای نوشتن درباره شیوه دفاع از میهن در زمان گذشته و امروز، بهتر است از آن روز صحبت کنم. همان روزی که مدرسه را با کمک دانش آموزان دیگر تزئین کردیم و برای جشن ۲۲ بهمن آماده شدیم‌. مدیر پشت بلندگوی حیاط مدرسه ایستاد تا با ما که در صف‌های مرتب ایستاده بودیم و سرود میهن را می‌خواندیم، صحبت کند. وقتی سرود تمام شد، مدیر از ما تشکر کرد و گفت: همه ما کشورمان را دوست داریم و برایش ارزش قائل هستیم. ما نمی‌توانیم اجازه بدهیم که به آن تجاوز شود و از کشور خود با همه وجودمان دفاع می‌کنیم. چه در گذشته های خیلی دور که مردم کشور مجبور بودند برای دفاع از سرزمین خود وارد جنگ‌های رو در رو در میدان بشوند و با شمشیر و نیزه از ورود دشمنان به قلمروی خود جلوگیری کنند، چه در دفاع مقدس که جوانان کشور در مقابل تیر و تفنگ ایستادگی کردند و چه امروز که باید مراقب روش‌های مختلف دشمن برای اشغال کردن کشور باشیم.

بندهای بدنه (متن نوشته)

او گفت که شباهت دفاع امروز ما با گذشته در این است که هم دیروز و هم امروز ما دلمان نمی‌خواست و نمی‌خواهد که حضور غریبه‌ها را در کشورمان دیده و ببینیم که کسی حتی به یک تکه از خاک کشور ما تجاوز کند. به خاطر همین است که تا آخرین قطره خون خود از کشورمان دفاع می‌کنیم و آن را نگه می‌داریم. در دفاع مقدس هموطنان جوان ما خانه و خانواده‌هایشان را ترک کردند تا به نقاط جنگی بروند و از کشورشان در برابر هجوم افراد دیگر دفاع کنند و در این راه شهید یا مجروح شدند. همه آن‌ها باعث افتخار ما هستند و می‌توانند بهترین الگو برای ما باشند تا بدانیم که باید از کشورمان با تمام وجود دفاع کنیم.

دفاع کردن از میهن وظیفه تمام مردم کشور است و همیشه و در هر حالت مقدس بوده است، اما امروزه دفاع کردن از کشور شاید خیلی سخت‌تر از دیروز است و به خاطر همین هم امروز دفاع از میهن، برتری‌هایی نسبت به دیروز دارد. اگر در گذشته اسلحه دشمن خاک کشور ما را نشانه گرفته بود، امروز حرف‌ها و رفتار دشمنان، فکر و اعتقاد ما را هدف قرار داده است و به خاطر همین است که باید با مراقبت بیشتری از کشور خود دفاع کنیم. به علاوه جنگ‌های امروزی دیگر با صف آرایی خطوط دشمن مقابل یکدیگر شکل نمی‌گیرد و ممکن است یک جنگ و دفاع از سرزمین با پرتاب چند موشک به مواضع دشمن به پایان برسد که البته می‌تواند خرابی‌های به مراتب بزرگتری داشته باشد.

ما می‌توانیم به روش‌های مختلفی از کشورمان دفاع کنیم. دفاع کردن فقط به معنی جنگیدن با اسلحه نیست، بلکه ما باید قدرت کشور خود را زیاد کنیم. می‌توانیم درس بخوانیم و با بالا بردن علم خود و توانا شدن در زمینه‌های مختلف، کشورمان را نسبت به دیگران بی‌نیاز کنیم و مستقل باشیم. می‌توانیم از تبلیغات دشمن که ضد کشور ما است دوری کنیم و به کشورمان پایبند باشیم... همه این‌ها یعنی این که ما داریم از میهن خود دفاع می‌کنیم. همین که ما هر سال این روز را جشن می‌گیریم و درباره کشور عزیزمان صحبت می‌کنیم و به فکر پیشرفت آن هستیم، یعنی دشمنان می‌دانند که ما کشور خود را دوست داریم و اجازه نمی‌دهیم که آن را از ما بگیرند. علاقه و احترامی که ما نسبت به کشور خود داریم، باعث می‌شود که به حرف‌های دروغ دشمنان توجه نکنیم و به همین شکل از کشور و اعتقادات خود دفاع خواهیم کرد.

بند نتیجه (جمع بندی)

آن روز بعد از شنیدن حرف‌های مدیر، همه بچه‌ها احساس غرور می‌کردند و من متوجه شدم که چقدر کشور خود را دوست دارم و حاضرم با تمام قدرتم از آن دفاع کنم. من و دوستانم می‌توانیم با درس خواندن و تلاش باعث پیشرفت کشور بشویم و در کنار آن باید مراقب باشیم که گول تبلیغات منفی دشمنان را نخوریم و همیشه از فرهنگ و آداب و رسوم و زیبایی‌های کشور خود دفاع کنیم.


کلام آخر

 انشا درباره شیوه ی دفاع از میهن در زمان گذشته و امروز، تفاوت‌ها و شباهت‌های این دفاع و پایداری مقدس را نشان می‌دهد. در عصری زندگی می‌کنیم که فشردن یک دکمه می‌تواند جنگی اتمی را آغاز گرداند و هر عنصر زنده‌ای را در یک سرزمین نابود سازد. مسابقه تسلیحاتی در جهان به راه افتاده است و به نظر می‌رسد که ملت‌ها برای دفاع از سرزمین‌های خویش، باید ابتدا به خلع سلاح اتمی کشورهای انحصارطلب بپردازند. فرزندان ایران چه در گذشته و چه امروز همیشه در پی دفاع از میهن بوده اند. این دفاع امروزه پیچیده‌تر شده و ذهن آگاه و روشن می طلبد تا از هجوم فرهنگی بیگانگان پیشگیری شود.

برای خواندن انشاهای بیشتر با مضمون مقاومت و پایداری، می‌توانید ۳ انشا درباره عاشورا برای مقاطع مختلف تحصیلی و  انشا در مورد دهه فجر و پیروزی انقلاب اسلامی را نیز در ستاره بخوانید و از آن الهاماتی بگیرید.