مجموعه های مسکونی
نویسنده : محمد پارسایی | زمان انتشار : 10 آذر 1399 ساعت 15:21
; از صفحه
36تا صفحه
51.
عنوان مقاله: نویسندگان: پورديهيمي شهرام* آدرس:* دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه شهید بهشتی
چکیده:در گذشته فضاهاي شهري محل ملاقات و گفتگوي شهروندان بوده، افراد در اين مكان گرد هم مي آمدند و بر مبناي سنت هاي كهن (جشن ها، اعياد، مراسم مذهبي و ...) با يكديگر ارتباط برقرار كرده، معاشرت مي نمودند. محيط هاي شهري جايي بود كه در آن انسان به ارضاي نيازهاي اجتماعي خود مي پرداخت و خانواده مكان ارضاي نيازهاي طبيعي محسوب مي شد. به عبارت ديگر محيط هاي شهري حوزه فرهنگي و خانواده حوزه طبيعي بود.
در دوران معاصر فضاهاي باز شهري اغلب براي اتومبيل طراحي شده اند، كه نه تنها براي ارضاي نيازهاي اجتماعي مناسب نبوده، سبب قطع رابطه اجتماعي و ناديده گرفتن سنت ها و فرهنگ جوامع نيز شده است. به اين ترتيب شكل ظاهري فضاهاي باز شهري براي حركت اتومبيل نقش اصلي را يافته و نقش مردمي كه قرار است از فضاهاي باز شهري به عنوان فضاهاي اجتماعي، فرهنگي استفاده كنند، ناديده انگاشته شده است. هم چنين بدنه هاي ساختماني كه نقش مهمي در خوانايي فضا دارند اغلب بدون ارتباط با اين فضاها قرار مي گيرند. مشكلاتي كه اين ديدگاه به بار مي آورد و صدماتي را بر جوامع و هويت شهرها وارد كرد، متفكرين را بر اين داشت كه فضاهاي باز شهري را براي عملكردهاي مختلف به وجود آورند.
لذا ايجاد فضا و خوانايي آن از طريق تظاهر بصري بدنه ها، كه توسط حس بازنمايي، تداعي كنندگي و فرآيند بازشناسي به وجود مي آيد، مد نظر قرار گرفت. از اين رو با الهام از بافت هاي سنتي و ايده توجه به نيازهاي فرهنگي جامعه توصيه نمودند كه فضاهاي باز شهري را مي توان توسط بدنه هاي ساختماني به نحوي ايجاد نمود كه ضروريات زندگي امروز در برداشته باشد. به اين ترتيب فاكتورهاي فرهنگي هر جامعه تركيبي از فضاهاي باز و بسته اي را به وجود خواهد آورد كه نيازهاي كالبدي، محيطي و روان شناختي جوامع را برآورده نمايد.
در اين ديدگاه شكل كالبدي فضاها و نيازهاي فرهنگي جامعه با هم تركيب شده و وجه مشخصه خود را در شكل مجموعه به جاي مي گذارد. همين امر قانونمنديي را سبب مي شود كه هويتي خاص، كليتي منسجم به همراه هماهنگي با شكل محيط صنعتي و بوم خواهد داشت.
علاوه بر آن پرهيز از تقليدهاي ناصحيح، جلوگيري از آشفتگي هاي محيطي و ايجاد روابط اجتماعي مناسب را به دنبال خواهد داشت، و در نهايت حاصل آن مجموعه اي خواهد بود كه پيوندي تنگاتنگ با محيط و جامعه دارد.
-
چارک 1
این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است.
یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. -
چارک 2
این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است.
یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. -
چارک 3
این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است.
یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. -
چارک 4
این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است.
یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است.
-
ارجاعات: مقالات نشریه ای مرتبط:- عوامل موثر بر تعامل اجتماعي در فضاهاي باز شهري
- توجه به نيازهاي انساني در طراحي فضاهاي شهري
- زنان و فضاهاي شهري
- ابعاد اجتماعي - روانشناختي فضاهاي شهري
- روابط اجتماعي و فضاهاي عمومي شهري
- نقش و اهميت فضاي باز در ارتقاء کيفيت محيطي مجتمع هاي مسکوني (مطالعه موردي، مجتمع آزادي کرمانشاه)
- طراحي کافه کتاب با رويکرد ارتقا سطح فرهنگي جامعه و تعاملات اجتماعي
- سنجش کيفيت دسترسي به فضاهاي باز شهري به هنگام بحران هاي طبيعي
- بررسي تاثير عوامل موثر فضاهاي مطلوب شهري بر تعاملات اجتماعي
- باززنده سازي فضاهاي عمومي شهري و بررسي اثرات آن ها بر زندگي اجتماعي شهروندان
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 489
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی