گفت و گو کنید:
چرا ساسانیان مانع از ارتباط مستقیم تجاری میان چین و هند با روم می شدند و از این کار چه هدفی داشتند
چون می خواستند که ابریشم چینی توسط بازرگانان ایرانی به روم صادر شود و یا اینکه ابریشم خام پس از آنکه در کارگاه های ایران تبدیل به پارچه شد به روم فروخته شود و درآمدی برای ایران داشته باشد.
رفت و آمد بازرگانان از طریق جاده ابریشم علاوه بر تجارت و انتقال کالا چه پیامدهای دیگری برای مردم کشورهای آن زمان داشت
ایران را به یک پل ارتباطی بین شرق و غرب قرار می داد و درآمدی برای ایران داشت و باعث آشنایی مردم کشورهای مختلف با هم و همچنین خرید و فروش دیگر محصولات می شد.
مطلب مرتبط :
غاز تاریخ روابط ایران و چین به نخستین تماس میان دو دولت به سال ۱۴۰ یا ۱۴۱ پیش از میلاد بازمیگردد. در این زمان دودمان هان بر چین و اشکانیان بر ایران فرمان میراندند. در این زمان از یک سو دولت هان در آسیای مرکزی پیشروی کرده و اشکانیان نیز بلخ را گشودهبودند؛ ولی برخورد رسمی میان دو دولت چندین سال پس از آن رخداد. در ۱۱۵ پیش از میلاد وو دی امپراتور چین به دلیل گشایش در داد و ستد و به ویژه در جستجوی رمههای اسب سفیری را به همراه پیشکشهایی به دربار مهرداد دوم اشکانی فرستاد.
در دورهٔ اشکانیان -که همزمان با چیرگی دودمان هان بر چین بود-پیوندهای بازرگانی میان دو کشور گسترش رو به فزونی یافت. دو طرف سفیرانی میان یکدیگر رد و بدل نمودند و جهانگردانی از چین نیز از ایران دیدار نمودند. دو کشور محصولاتی را به همدیگر معرفی نمودند که برجستهترین آنان ابریشم چین بود. مسیر بازرگانی این کالای ارزشمند از چین به اروپا از ایران میگذشت و راه ابریشم نامداشت.