موضوعات وبسایت : تاریخی
سوالات امتحان آیین نامه رانندگی

تصاویر روستای برغان کرج

نویسنده : معین | زمان انتشار : 06 آذر 1399 ساعت 16:18

سوالات امتحان آیین نامه رانندگی

سفر کردن همیشه به معنای رفتن به مکان‌های خیلی دور از محل سکونتمان نیست؛ گاهی یک سفر آخر هفته‌ای و یک‌روزه می‌تواند خستگی کل هفته گذشته را از تنمان به در کند و انرژی خوبی برای شروع دوباره به ما و خانواده‌مان بدهد. در چند سال اخیر با توجه به رشد شمار تور داخلی ایران‌گردی و هزینه به نسبت بالای سفرهای خارجی بسیاری از خانواده‌های ایرانی تصمیم گرفتند تا با هزینه مناسب به سفرهای کوتاه‌مدت در اطراف شهرهای محل سکونت خود بروند. پایتخت‌نشینان نیز از این قاعده مستثنی نیستند و سعی می‌کنند برای چند ساعت هم که شده با رفتن به دل طبیعت خستگی یک هفته زندگی در تهران را کم کنند. روستاهای اطراف تهران گزینه مناسبی برای سفرهای یکروزه تهرانگردی است. به همین علت در این مقاله به معرفی زیباترین منطقه توریستی نزدیک شهر تهران یعنی روستای برغان خواهیم رفت. 

1-baraghan-iran-(17).jpg

برغان کجا است؟

روستای برغان baraghan در استان البرز و شهرستان ساوجبلاغ و در بین دو رود سنج و شاهرود قرار دارد. قرارگیری این روستای زیبا در مسیر کرج، کردان باعث رونق صنعت گردشگری آن شده است؛ به‌طوری‌که در فصلهای بهار و تابستان بسیاری از علاقه‌مندان به طبیعت‌گردی به روستای برغان و روستای کردان سفر می‌کنند تا از خنکای هوا و طبیعت زیبای منطقه لذت ببرند.


2-baraghan-iran-(13).jpg18-baraghan-iran-(18).jpg

بهترین زمان برای سفر به برغان

بهترین زمان سفر به برغان از فروردین‌ماه تا اواسط پاییز است؛ اما اگر اهل ماجراجویی در زمستان هستید به دلیل وجود مناطق جنگلی و آبشارهای زیبا می‌توانید به برغان سفر کنید.


3-baraghan-iran-(1).jpg19-baraghan-iran-(10).jpg تورهای ایران

جاهای دیدنی برغان

از مهم‌ترین دیدنی‌های روستای برغان که می‌توانید در سفر خود از آن‌ها بازدید کنید موارد زیر هستند:


 آتشگاه کرج

روستای آتشگاه کرج، یکی از زیباترین روستاهای این شهر بوده که در 20 کیلومتری شمال غربی کرج و 10 کیلومتری شمال گوهردشت واقع‌شده است. این منطقه در گذشته محل زندگی زرتشتیان بوده اما امروز به دلیل آب‌وهوای مناسب و امکانات خوب تفریحی، به پاتوق گردشگران و اهالی کرج در فصول گرم سال تبدیل‌شده است.


حسینیه برغان

حسینیه برغان مربوط به دوره صفوی است و در شهرستان ساوجبلاغ، بخش چندار، روستای برغان واقع‌شده و این اثر در تاریخ ۲ بهمن ۱۳۸۲ با شماره‌ی ثبت ۱۰۸۲۴ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.


4-baraghan-iran-(16).jpg6-baraghan-iran-(6).jpg

مسجد برغان

مسجد برغان نیز ازجمله زیباترین مساجد تاریخی ایران است که طبق کتیبه سردر مسجد زمان ساخت آن به 500 سال پیش ‌برمی‌گردد. جالب است بدانید که مسجد و حسینیه برغان توسط یک پل قدیمی به یکدیگر متصل شده‌اند.


پل برغان

پل برغان مربوط به دوره صفوی است و در شهرستان ساوجبلاغ، بخش چندار، روستای برغان واقع شده و به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.


5-baraghan-iran-(19).jpg

میدان برغان

این میدان محل اصلی تجمع روستا و برگزاری مراسم‌های مختلف است. تعزیه‌خوانی 400 ساله در میدان برغان در بین گردشگران شهرت بیشتری دارد که هرسال و در ایام محرم و صفر برگزار می‌شود.


طبیعت برغان

مهم‌ترین پتانسیل گردشگری روستای برغان باغ‌های میوه و درختان کهن‌سال آن است. در سفر به برغان به‌قدری خوراکی‌های خوشمزه و انواع میوه‌های فصلی وجود دارد که نمی‌توانید از میان آن‌ها انتخاب کنید؛ فقط مراقب باشید دل‌درد نگیرید!!


16-baraghan-iran-(3).jpg8-baraghan-iran-(9).jpg

قلعه ایلخانی برغان

در روستای برغان و بر روی تپه کش‌کلا، قلعه‌ای وجود دارد که از دوران ایلخانی به‌جای مانده است.


زیارتگاه چهل دختر برغان

درخت سیب زیارتگاه چهل دختر در برغان نیز خود داستانی مفصل دارد و جالب اینجا است که ساکنان این روستا اعتقادی عجیب به این درخت سیب دارند و این گیاه برایشان حائز اهمیت است.


رودخانه سنج

روستای سنج در ساوجبلاغ نیز در روستای برغان قرار دارد. این روستای زیبا دارای باغ‌های میوه شامل گردو، گیلاس، آلبالو، گوجه‌سبز یا همان (گوجه‌برغانی) هستند؛ بنابراین برای علاقه‌مندان به

طبیعت‌گردی

و پیک‌نیک‌های خانوادگی توصیه می‌شود.

در روستای سنج ساوجبلاغ منطقه توریستی بسیار زیبایی به نام "توکوه" وجود دارد که منطقه‌ای ییلاقی است و بهاری بسیار جذاب و دیدنی دارد.


10-baraghan-iran-(12).jpg9-baraghan-iran-(11).jpg

روستای سرهه

در مسیر برغان از کردان عبور می‌کنید و به یک جاده مارپیچ و باریک می‌رسید؛ این مسیر جاده‌ی مناسبی ندارد و گاهی عبور دو ماشین هم‌زمان از کنار هم امکان پذیر نیست. در مسیر روستای سرهه درختچه‌های سماق قرار دارد که اگر علاقه‌مند به ترشیجات هستید، می‌توانید با اجازه باغ داران محلی از آن‌ها استفاده کنید. در این منطقه گونه‌های خاصی از جانوران ازجمله سبزقبا و زنبور نیز به چشم می‌خورند؛ بنابراین مراقب نیش زنبورها باشید!!


12-sumac-tree-baraghan.jpg20-coracias-garrulus.jpg

اسب سواری در برغان

در مسیر کرج-کردان به سمت برغان دو باشگاه سوارکاری برای علاقه‌مندان به این ورزش وجود دارد:


باشگاه سوارکاری گلاب:

آدرس آن اتوبان کرج، نرسیده به کرج است.

تلفن: 09121035970


باشگاه سوارکاری مروارید کیش:

آدرس آن کرج، کردان، چهارراه خرمی است.

تلفن:‌ 02624333045


11-sohre-baraghan-iran.jpg

سوغات برغان چیست؟

از سوغاتی‌های معروف روستای برغان می‌توان به آلوی برغان، عسل، توت، لبنیات و بستنی اشاره کرد. جالب است بدانید که آلوی برغان و روش تهیه‌ی بستنی گله (نوع خاصی از بستنی که مخصوص برغان است) به عنوان میراث فرهنگی ملی ایران به ثبت رسیده‌اند.


13-baraghan-iran-(8).jpg14-Persian-Green-Plum-Fruits.jpg

آلوی برغان

آلوی برغان که بومیان به آن گوجه برغان می‌گویند درواقع یک نوع محصول پیوندی است که از ترکیب آلوی محلی و آلوی بخارا به دست می‌آید. طعم گوجه برغان بسیار بی‌نظیر است و در تولید انواع لواشک، ترشی و سایر غذاهای ایرانی استفاده می‌شود. آنچه در تهیه آلو اهمیت دارد، انتخاب محل مناسب کاشت و نگهداری آلو است به این صورت که در شیب مناسب، تابش آفتاب و دمای مناسب قرار داشته باشند. باغ داران برغان این شیوه را به‌طور سنتی از پدران خود یاد گرفتند و نسل به نسل به فرزندانشان منتقل می‌کنند.


15-baraghan-iran-(2).jpg

بستنی گله برغان

در روش تهیه بستنی گله ابتدا شیر تازه دام را به مدت نیم ساعت می‌جوشانند. بعد ‌از اینکه به‌خوبی سرد شد شیر را درون ظرف آهنی گالوانیزه می‌ریزند و با شکر هل و گلاب مخلوط می‌کنند. ظرف فلزی را داخل یک ظرف چوبی می‌گذارند که با آب خیس شده و به اصطلاح ور آمده است.

آنها دور ظرف فلزی و داخل ظرف چوبی را پر از یخ می‌کنند و می‌چرخانند. سپس نمک را اضافه کرده و چند بار همین کار را ادامه می‌دهند و در آخر به وسیله‌ی پارو بستنی را هم می‌زنند تا سفت شود. پیشنهاد می‌کنیم که این بستنی خوشمزه را حتما امتحان کنید!


17-baraghan-ice-cream-%D8%A8%D8%B1%D8%BA%D8%A7%D9%86.jpg

اقامت در برغان

برای اقامت در برغان هتلی وجود ندارد پس اگر تصمیم دارید شب را در این منطقه سپری کنید، می‌توانید در ویلاها و یا خانه‌های محلی سکونت داشته باشید. خانه‌های محلی را می‌توانید از طریق وبسایت‌های مربوط به این کار به صورت آنلاین رزرو کنید.


چطور به برغان برویم؟

برای رفتن به روستای برغان دو مسیر اصلی وجود دارد:


مسیر اول:

تهران، کرج، رجائی شهر، آتشگاه و بعد از دوراهی به سمت روستای برغان حرکت کنید. از دوراهی تا روستای برغان حدود 10 کیلومتر راه است.


مسیر دوم:

تهران، ساوجبلاغ، جاده کردان، روستای برغان


لطفا برای پیدا کردن مسیرتان روی نقشه زیر کلیک کنیدmap-baraghan.JPG تورهای ایرانگردی سخن فاینداتور

در این مطلب سعی کردیم معرفی جامعی از روستای برغان در البرز داشته باشیم. این روستا در همه‌ی فصل‌ها زیباست اما اگر شما هم مثل ما طرفدار خوراکی‌های خوشمزه این شهر هستید، در فصلهای بهار و تابستان تور یک‌روزه‌ای به اطراف تهران داشته باشید و از برغان دیدن کنید.

اگر اهل برغان هستید و یا از این روستای فوق‌العاده دیدن کرده‌اید، نظرها و خاطرات خود را با ما در میان بگذارید. منتظر سفرنامه‌های شما عزیزان هستیم.


آیا این مطلب برای شما مفید بود؟




ارسال نظر

نام


ایمیل


نظر