توسط
8-10-2019 7:16:36 PM
هدف از اجرای طرح توجیهی احداث اقامتگاه بوم گردی آشنایی با هزینههای لازم جهت احداث یک اقامتگاه بوم گردی است . طرح توجیهی بوم گردی توسط کارشناسان مجرب شرکت الماس طرح البرز تهیه و تدوینشده است , در این طرح همه اطلاعات لازم به همراه قیمت تجهیزات و وسایل موردنیاز به همره لیست قیمت آنها در سال 97 برآورد شده است , بامطالعه این طرح با سرمایه لازم برای ساخت اقامتگاه بوم گردی و همچنین میزان سود طرح در سال 97 آشنا خواهید شد . طرح توجیهی اقامتگاه بوم گردی شامل فایل پی دی اف و فایل ورد می باشد .
تهیه و مطالعه این طرح به همه عزیزانی که قصد راهاندازی و ساخت اقامتگاه بوم گردی رادارند پیشنهاد میشود. درگردشگری روستایی محل اقامت و اسکان مسافرن به صورت کاملا سنتی و محلی در نظر گرفته شده است.
مقدمه
اقامت گاه های بوم گردی مکانی هستند که شرایط اسکان گردشگران را در محیطهای طبیعی و بومی فراهم میکند. در اقامتگاه بوم گردی سعی میشود که همهچیز بهصورت سنتی و با بافت تاریخی آماده شود.
بهطوریکه در اقامتگاههای بوم گردی بجای استفاده از فرش و قفسههای لوکس و امکانات جدید و فنّاوری از گلیم و جاجیم و صندوقچههای قدیمی استفاده میشود.
هدف از ایجاد اقامتگاههای بوم گردی جذب گردشگران بیشتر با استفاده از خلق ایدهها و طرحهای نو و همچنین احیای ارزشهای سنتی و بومی، کمک به اقتصاد صنعت گردشگری است.
معمولاً اقامتگاههای بومی را در خانههای قدیمی که بازسازیشدهاند احداث میکنند، در این اقامتگاهها همه تلاش بر این است که گردشگران با آدابورسوم و شیوه زندگی سنتی و همچنین غذاهای محلی آن منطقه آشنا شوند و در محیطی سنتی به گردش و تفریح بپردازند.
هدف از بوم گردی
با توجه به زندگی ماشینی وزندگی آپارتمانی که امروزه همه ما درگیر آن هستیم گاهی ما به دنبال مکانی هستیم که بتوانیم واقعاً در دل طبیعت باشیم و به دیدن مناطق طبیعی و دستنخورده برویم.
به همین خاطراست که امروزه طرح اکو توریسم یا بوم گردشگری یا بوم گردی طرفداران خاص خودش را دارد و هرروزه بر تعداد کسانی که قصد سفر به اقامتگاههای بومی را میکنند افزوده میشود.
هدف گردشگران از اقامتگاههای بومی دیدن مناطق و طبیعتی است که برای آنها تازگی دارد و علاقه به دیدن مکانهایی دارند که در آنجا بتوانند با طبیعت و پرندگان و فرهنگ بومی آن مکان آشنا بشوند.
اگر به بخش بوم گردی اهمیت داده شود میتوان درآمد زیادی را از طریق جذب گردشگران کسب نمود زیرا افراد زیاد هستند در سراسر جهان به مکانهای سنتی و بومی بسیار علاقهمندند.
اصلیترین برنامه اکو توریسم بر طبیعت زنده است و بیشترین تأثیر را برافزایش رفاه و سطح درآمدی مردم محلی دارد.
شرایط احداث اقامتگاه بوم گردی
باید به این موضوع توجه کنید که در اقامتگاههای بوم گردی از وسایل و تجهیزات سنتی استفاده میشود تا زمینه برای آشنایی هر چه بیشتر مسافران و گردشگران بافرهنگ بومی آن محیط فراهم شود.
برای احداث اقامتگاه بوم گردی لازم است که شرایطی را داشته باشید ازجمله اینکه:
توجه داشته باشید که رعایت این شرایط و ضوابطی که در ادامه گفته میشود برای احداث اقامتگاه بوم گردی در سراسر کشور الزامی است.
اقامتگاههای بوم گردی را در سه حالت درجهبندی میکنند و برای احداث اقامتگاه بوم گردی لازم است که حتماً یکی از این سه شرایط را دارا باشید تا بتوانید طبق ضوابط و قوانین به احداث اقامتگاه بوم گردی بپردازید.
1- اقامتگاه بوم گردی درجه 1
2- اقامتگاه بوم گردی درجه 2
3- اقامتگاه بوم گردی درجه 3
درجهای که به اقامتگاه شما اختصاص داده میشود بر مبنای امتیازاتی به شما داده میشود که در فرآیند ارزیابی کسب میکنید.
الف امور ساختمانی، تجهیزات و خدمات شما و موارد مربوط به آن 30%
ب) امور نیروی انسانی و ایمنی و بهداشتی و موارد مربوط به آن 30%
پامور پایداری، رعایت اصول زیستمحیطی و ابعاد فرهنگی و امور مربوط به آن 40%
1- در اقامتگاه بوم گردی محصولات و خدماتی که به گردشگران ارائه میدهید باید بهصورت بومی و محلی باشد.
ارائه غذا و نوشیدنی بهصورت محلی باید باشد.
محصولات و صنایعدستی بومی محل باید فروخته شود.
اجرای موسیقی و آواز محلی
پوشش و لباسها باید محلی باشد (همچنین لباسهای محلی را برای عکس گرفتن گردشگران تدارک دیده شود.)
2- محیط شما باید یک محیط بومی و محلی باشد:
طراحی داخلی و خارجی ساختمانها باید محلی باشد.
استفاده از تجهیزات و مصالح بومی و محلی در اقامتگاه
ایجاد و ساخت فضای سبز و آلاچیق و مبلمان برای گردشگران
مراحل ثبت بوم گردی
تفاوت اقامتگاه بوم گردی با هتل
اقامتگاه بوم گردی اقامتگاهی برای گردشگران است که ساختار بومی خدمات، محصولات و فعالیتهای گردشگری، ساختار محیطی بومگرا، ساختار مالکیت و مدیریت خانوادگی و مشارکت جامعه بومی و درنهایت داشتن ساختارهای مناسب زیربنایی گردشگری که ارکان و هستههای اصلی یک اقامتگاه است، آن را از دیگر الگوهای اقامتی مانند هتلها و مهمانپذیرها متمایز میکنند. خدمات قابلارائه در این واحدها باید همه خدمات رنگ سنت داشته باشد. صندوقچههای قدیمی بجای قفسههای کتاب و لباس، جاجیم و گلیم بجای فرش و موکت، غذاهای محلی، شبنشینی دور آتش بجای تماشای تلویزیون، دوشیدن شیر گاو، پختن نان و غیره از جاذبههای این محلها است. هرچقدر سنتیتر باشید و ابداعات نوستالژیک داشته باشید توفیق بیشتری در جذب مخاطبان خاص خواهید داشت. همچنین میتوان فعالیتهای طبیعتگردی مکمل مانند بیابانگردی، جنگل نوردی و گردشگری نجومی را نیز ترکیب نموده و خدمات کاملی را به مسافران ارائه داد.
تاریخچه بوم گردی در ایران
سابقه طرح در ایران از یک دهه قبل واحدهای بوم گردی در برخی مناطق کشور بهخصوص در استان اصفهان تشکیلشده که در آن موقع این واحدها بهصورت امروز دارای شناسنامه نبودند. از سال 92 ضوابط تشکیل این واحدها توسط سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور تدوین گشته و از آن زمان ایجاد واحدهای بوم گردی شدت گرفته و در حال حاضر بیشتر از ۵۰ واحد ثبتشده با این عنوان به فعالیت مشغول میباشند.
مکان مناسب برای احداث اقامتگاه بوم گردی
مکان اجرای طرح اقامتگاه بومی روستاها و مناطق نمونه گردشگری، کویرها و مناطق جنگلی و همه روستاهای کشور که دارای جاذبههای تاریخی، فرهنگی و رفاهی میباشند گزینه مناسبی برای راهاندازی اقامت بوم گردی میباشند.
وضعیت آینده اقامتگاه بوم گردی در ایران
با توجه به این امر مهم که در سالهای اخیر بوم گردی در ایران رشد زیادی داشته و دولت هم توسعه اقامتگاههای بومی را در دستور کار قرار داده و تصمیم دارد که بر اساس برنامه ششم توسعه، جذب 20 میلیون گردشگر را در برنامهاش قرار داده میتوان گفت که احداث اقامتگاههای بومی آینده خوبی را خواهند داشت.
هزینه ساخت اقامتگاه بوم گردی
برای آشنایی و برآورد هزینه ساخت اقامتگاه بوم گردی مثالی را برای شما میآوریم:
اگر بخواهید یک اقامتگاه بومی با پنج اتاق داشته باشید حداکثر 3۰۰ میلیون تومان کافی است. البته توجه داشته باشد که هزینهها با توجه به مکان در روستاهای مختلف، متفاوت است. این در صورتی است که شما یک مکان مناسب جهت احداث اقامتگاه داشته باشید. هزینه 300 میلیون تومان هم برای آماده کردن مکان، خرید تجهیزات و ملزومات موردنیاز، تبلیغات و سرمایه در گردش ماههای اول است.